neděle, května 17, 2015

Raw veganské tzatziky

Letní grilovačky se už pomalu rozjíždí a dnes mám pro vás skvělý tip na recept, který se k nim přímo hodí! 
Místo řeckého jogurtu hraje v tomto receptu hlavní roli slunečnicové semínko. Pravé tzatziky by sice v sobě jogurt mít měly, ale zkuste svému tělu odlehčit od nasycených tuků a laktózy a místo něj použít právě slunečnicové semínko. Na dvě hodinky jej namočte do vody, aby se aktivovaly všechny cenné látky, tak jak je to i u ostatních semínek a oříšků.




Budete potřebovat

1/2 okurky (oloupané a nastrouhané)
1/2 hrnku slunečnicových semínek (na dvě hodiny namočené ve vodě)
šťáva z 1/2 citrónu
sůl,pepř
pár lístků čerstvé máty
lžička olivového oleje
pokud chcete: 1/2 stroužku česneku

Co teď?

Ze slunečnicových semínek slijte vodu a rozmixujte do hladka s citrónovou šťávou a lžičkou olivového oleje. Vzniklou bílou směs (veganský jogurt) dle chuti ještě dosolte a dopepřete. Jestli jste zvyklí dávat do tzatziků i rozmačkaný stroužek česneku, tak jej tam klidně přidejte. V misce smíchejte nastrouhanou okurku, kterou jste zbavili přebytečné vody, veganský jogurt a roztrhaných pár lístků čerstvé máty. Vše promíchejte a můžete podávat! :)


Žádné komentáře:

Okomentovat