neděle, května 03, 2015

Omáčka z červené čočky a rajčat

Na červené čočce miluju to, že je strašně rychle uvařená (za 15 min máte hotovo). Není potřeba ji předem namáčet, tak jako je to u zelené čočky. Pokud ji smícháte s rajčaty, tak máte skvělou omáčku k čemukoliv, ať už k rýži nebo k těstovinám.

Originální recept je od Dewi, které tímto moc děkuji, protože je tato omáčka jednou z top nej, které jsem v poslední době vyzkoušela.




Na 2 porce potřebujete:

3 velké lžíce červené čočky
1 plechovku loupaných krájených rajčat
1 rajče
1 menší cibuli (použila jsem červenou)
1 stroužek česneku
bazalku, oregáno
olivový olej
sůl, pepř

Co teď

Cibulku nakrájejte na drobno a spolu s na plátky nakrájeným česnekem krátce orestujte na oleji. Až cibule zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, a přisypte červenou čočkou a podlejte trochou vody, kterou vypláchnete plechovku od rajčat. Postupně během vaření přídávejte vodu, aby se vám to nespálilo. Až čočka změkne, přidejte sůl a pepř  a dochuťte bazalkou a oregánem.

Já podávala s žitnými těstovinami a podruhé s divokou rýží.
Dobrou chuť!:)
 


1 komentář: