středa, dubna 15, 2015

Bezlepkové těstoviny s bazalkovo-špenátovou omáčkou

Tohle byla moje premiéra s bezlepkovými těstovinami. Běžně používám celozrnné žitné, ale celkem dost v jídle vynikají, a chtěla jsem teď zkusit nějaké neutrálnější.
Bezlepkovou dietu nedržím, ale proč občas nezaexperimentovat a nevyzkoušet něco nového?:)


 Na 2-3 porce:

Vaše oblíbené těstoviny (já použila kukuřičné)
4 rajčata
2 hrsti baby špenátu
1 lžíci sušené bazalky
2 lžičky rajčatového protlaku
žlutá kápie
malá červená cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
mořská sůl

Co teď

Těstoviny si dejte vařit v jemně osolené vodě. Bezlepkovým to trvá 10-15 minut.
Na olivovým oleji orestujte nakrájenou cibulku, poté přijdete česnek a minutku ještě restujte.
Přidejte nakrájen rajčata a papriku a restujte 8 minut. Poté přidejte špenát a nechte problublávat dalších 8 minut. Nakonec přidejte rajčatový protlak a vše pořádně promíchejte a nechejte vařit cca 5 minut. 
Hotovou směs rozmixujte v mixéru a přelíjte jí hotové těstoviny.
Dobrou chuť!:)



Žádné komentáře:

Okomentovat