neděle, dubna 05, 2015

Kari rýže s kadeřávkem a špenátem

Ahoj všem,
už jste někdy vyzkoušeli kadeřavou kapustu? Já v tomto receptu poprvé a rozhodně vám ji doporučuji.Kadeřávek obsahuje spoustu vlákniny, minerální látky (fosfor, vápník a draslík) a vitamíny skupiny B, C, provitamin A a kyselinu listovou.  Sklízí se po celou zimu a ještě teďmůžete kadeřávek sehnat na farmářských trzích na Náplavce. Tak honem honem, než příjde léto :)



Na 2 menší nebo 1 větší porci budete potřebovat

Divokou rýži
1 velkou hrst kadeřávku (1 svazek)
1 velkou hrst baby špenátu
1 malou červenou cibuli
1 žlutou kápii
kari koření
1/3 lžičky kari pasty
bylinkovou himalájskou sůl
kokosový olej

Co teď?

Rýži si dejte vařit vařit v jemně osolené vodě na cca 20 min.
Mezitím na páře připravte špenát a kadeřávek.
Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a papriku - cca  8 min, než paprika změkne, potom přidejte taky hotový špenát a kadeřávek. V třošce horké vody si rozmíchejte kari pastu a přidejte do pánve spolu s trochou kari koření. Vmíchejte hotovou rýži a vše pořádně promíchejte, aby se chutě spojily. Podle potřeby ještě případně dosolte. Na fotce je sice i pepř, ale ten jsem nakonec vůbec nepotřebovala.:)

Dobrou chuť!

1 komentář: