čtvrtek, dubna 09, 2015

Kapustové rizoto

Název ,,rizoto" berte s rezervou. S klasickým italským rizotem to nemá nic společného :) I přes to však chutná skvěle a lahůdkové droždí tomu dá takový lehký, dalo by se říct, parmazánový nádech:)

 

Na 2 porce:

1/2 hrnku divoké rýže
1 velkou hrst nasekané kapusty (kadeřávek)
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička ostré chilli omáčky
1 lžíce balzamika
1/2 lžíce lahůdkového droždí
olivový olej

Co teď:

Rýži dejte vařit na 18 minut a poté ji nechejte bokem přikrytou.
Nakrájený kadeřávek uvařte v páře (cca 8 min) a poté jej smíchejte s hotovou rýži.
Smíchejte dohromady hořčici, balzamiko a chilli omáčku a vlijte do kapusty s rýží.
Všechno pořádně promíchejte, posypte droždím a můžete podávat!:)






Žádné komentáře:

Okomentovat