středa, dubna 01, 2015

Kandované batátovė hranolky s kešu tatarkou

Tohle byla moje premiéra s batáty a rozhodně to musím zase brzy zopakovat.
Kešu tatarkou jsem se nechala inspirovat jednou raw restaurací a rozhodne mi chutnala víc než ta klasická od Hellmans :))


Na hranolky budete potřebovat:

1 batát
2 PL kokosového oleje
1 PL agavé
Mořskou sůl

Na kešu tatarku:

Hrst kešu
Cca 2 P vody (dle potřeby)
1 PL citrónové šťávy
1 KL jablečného octa
1/3 malé červené cibule

Co teď?

Batáty umyjte a nakrájejte na libovolně široké hranolky. Smíchejte směs oleje, agavé a soli a batáty v ní promíchejte. Na rozpálené pánvi poté opékejte cca 10-15 min (až budou), nebo dejte do předehřáté trouby na cca 30 min.

Kešu tatarku vytvoříté jednoduchým rozmixováním všech jejích ingrediencí. Kešu oříšky nechte ale předem cca 2 hodiny namočené ve vodě, kterou poté slijte.

K tatarce můžete podávat také další libovolnou zeleninu (já si nakrájela ještě mrkev:) )

Žádné komentáře:

Okomentovat