středa, března 25, 2015

Domácí kokosové mléko

Rostlinná "mléka" mám moc ráda. Ale řekněme si to na rovinu - v obchodech jsou předražená.
Navíc, ve většině případech je ve složení ještě pár zbytečností navíc, které tam nechceme :)
V obchodech se můžete setkat s klasickým sójovým, rýžovým, ovesným, kokosovým, mandlovým a lískooříškovým (případně mě ještě doplňte:) )

No a jelikož v mém jídelníčku už nějaký ten týden kravské mléko a produkty z něj jako takové vůbec nenajdete (a kávu bez "mléka" nebo ovesnou kaši si nedovedu představit), tak vezmu 2x do týdně  mixér, utěrku, ořechy či semínka a jedu!:)

Dneska pro Vás mám jednoduchý recept na kokosové "mléko". Na takový ten krabicový typ, který běžně seženete v obchodech.



 Na 1 litr budete potřebovat

200 g strouhaného kokosu
1200 ml filtrované vody
špetku soli
stolní mixér
plátýnko/utěrku

Co teď?

Kokos zalejte horkou vodou a nechejte chvilku odstát (cca 30 min). Poté jednoduše všechno rozmixujte v mixéru a přeceďte přes plátýnko (já používám utěrku).

Mléko skladujte v ledničce, mělo by vydržet cca 5 dní.
Před použitím vždy protřepejte, aby se oddělené složky spojily.










Pokud jej chcete hustější, logicky dejte méně vody:)

3 komentáře:

  1. Páni, to je super! :-) To musím někdy zkusit.
    Zvu vás všechny do soutěžě, ve které můžete vyhrát den se společností YVES ROCHER, BLOGGERKAMI a přidat se k projektu SÁZEJME PRO PLANETU, díky kterému spolu zasadíme stromečky pro výrobu produktů značky YR a pro záchranu přírody :-)!

    OdpovědětVymazat
  2. mnam kokosove mliecko :-) uz len ten mixer kupit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na výrobu mléka není potřeba super výkonný mixér za tisíce. Já ten svůj koupila v Intersparu asi za 400 Kč:))

      Vymazat