sobota, září 21, 2013

Kari omáčka s těstovinami nebo rýží

Většinou si pod slovem kari představím jídlo s rýží. Tento recept je ale super taky k těstovinám, které omáčku nasáknou lépe než rýže.
Je to jednoduché a rychlé - tak jak to mám v kuchyni nejradši:)

Na 1 porci budete potřebovat:

2 menší rajčata
Lžička olivového oleje
10 g strouhaného kokosu
50 ml kokosového mléka
Jarní cibulka
Petrželka
Tymián
1/3 lžičky kari koření
1/3 lžičky kurkumy
Lžička zelené kari pasty
stroužek česneku
sůl, pepř


V pánvi rozehřejeme olivový olej. Osmahneme cibulku a nasekaný česnek. Přihodíme nakrájená rajčata a restujeme asi 5 minut. Potom do pánve přidáme všechno koření a zalejeme kokosovým mlékem.
Na mírném ohni necháme 20 min pod pokličkou probublávat až omáčka malinko zhoustne.

Servírujeme buď s těstovinami uvařenými al dente, nebo s rýží.

Dobrou chuť! :)



1 komentář: