čtvrtek, září 12, 2013

Dýňový krém s rajčaty

Dýňová sezóna je tady a na internetu se to opět hemží dýňovými recepty, stejně jako vloni.
Ani letos nezůstanu pozadu a podělím se s vámi s historicky prvním dýňovým krémem, který jsem kdy zkusila.

Na 4-5 porcí

1 dýně Hookaido (cca 500g)
4-5 rajčat (nejlépe hodně zralá)
cca 450 ml mléka
Voda
1 cibule
olivový olej
sůl, pepř, muškátový oříšek
Slunečnicová a dýňová semínka

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a chvíli smažíme, přidáme oloupaná rajčata a vařečkou pořádně rozmačkáme.

Základ dýňové polévky zalejeme ohřátým mlékem a zbytek dolejeme vodou (nepíšu množství, protože bylo od oka).

Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme taky muškátový oříšek.

Vaříme cca 20 min a poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem a hotový dýňový krém podáváme ozdobený například opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky, s kouskem křupavé bagety :)




5 komentářů:

  1. Já bych to udělala jen z rajčat, dýně mi nechutná:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. to už by bylo úplně něco jiného:), nedokážu si předtavit jak chutnají rajčata s mlékem :D

      Vymazat
  2. Vypadá to strašně moc dobře :))) Hledám recept na dýňovou polévku už hrozně dlouho, tenhle určitě vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat